Novosti

16.12.2020 | Aktualno, Javni pozivi i natječaji

Članarina Klastera za 2021. god.

Obavijest nositeljima oznake HOP,

Informacije vezano za učlanjenje i plaćanje članarine Klastera „Hrvatski otočni proizvod“ za 2021. g.

Članarina iznosi:

  • 250,00 kuna za fizičke i pravne osobe (koje nisu u sustavu Pdv-a)
  • 450,00 kuna za pravne osobe koje su u sustavu Pdv-a.


Članarina uključuje:

Udruga Poslovni Klaster ove godine je organizirala više Sajmova HOP-a: 3. Sajam Hop-a u Zadru pod pokroviteljstvom Zadarske županije, grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra, u gradu Korčuli pod pokroviteljstvom Dubrovačko neretvanske županije, grada Korčule i Turističke zajednice grada Korčule, 1. Sajam Hop-a u Jezerima na Murteru pod pokroviteljstvom Šibensko Kninske županije, Turističke zajednice mjesta Jezera i Kud-a „Koledišće“ Jezera te 1. Sajam Hop-a u gradu Krku pod nazivom „Biseri Krka“ pod pokroviteljstvom Primorsko goranske županije, grada Krka i Turističke zajednice grada Krka.

Klaster je bio Pokrovitelj Sajmova Hop-a u: Vlašićima na Pagu Sajam „Od Luna do Fortice“, u mjestu Ugljan ŠUG Festival te Ljetni Sajam otočnih proizvoda u Tkonu te radionica pomorskih vještina u mjestu Kali.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma održana je Radionica „Okusi i mirisi Korčule“ izrada tradicionalnih korčulanskih kolača u Korčuli i Blatu na kojoj su sudjelovali i članovi Klastera.

Klaster je pokrenuo medijsku Kampanju „Kupujmo Hrvatski otočni proizvod-Ostanimo odgovorni“ s kojom se skrenula pozornost javnosti i institucija na vrijednost Hop-a te da se u vrijeme borbe sa virusom Covid-19 kad je otežana distribucija i prodaja proizvoda, da se pomogne otočnim proizvođačima na način da se za predstojeće blagdane kupi i pokloni upravo HOP i na taj način podrži otočna proizvodnja. Prilog o Kampanji je bio u nedavnoj emisiji „More“ te u brojnim novinskim člancima, Slobodne Dalmacije, Zadarskog lista i Internet portalima.

U narednoj 2021. g. planira se i dalje raditi na razvoju projekta HOP, te na Javnom pozivu Ministarstva poljoprivrede su nam odobrena sredstva za projekt promocije vrhunskog, prepoznatljivog Paškog sira, te će se u 05/2021 g. na otoku Pagu održati višednevna Hop radionica pod nazivom „Od polja kamena, soli i bure do paškog sira, vrhunskog šampiona sireva“ na kojoj će moći sudjelovati i članovi Klastera te će se održati i 1. Sajam Hop-a u gradu Pagu. U projekt će se uključiti gradovi, općine i Turističke zajednice sa otoka Paga.

Također će se nastaviti tradicija održavanja Sajmova Hop-a tijekom ljeta u Zadru, gradu Korčuli i gradu Krku, na otoku Pašmanu, Ugljanu, Pagu te na području Šibensko Kninske županije. Ukoliko situacija sa virusom Covid-19 bude povoljna, svakako će se organizirati i Sajmovi Hop-a u Zagrebu.


Rok za plaćanje članarine je do 01.03.2021. na Iban žiro račun Udruge Poslovni Klaster "Hrvatski otočni proizvod" broj:

HR4123600001102447700 kod Zagrebačke banke d.d.
s pozivom na broj: Vaš OIB

Primatelj: Udruga Poslovni Klaster "Hrvatski otočni proizvod", Mulina 7, 23212 Tkon.

Svrha uplate: članarina za 2021. g.