Novosti

19.07.2018 | Aktualno, Javni pozivi i natječaji, Novi dobitnici oznake HOP

Pozivnica na 1. Sajam Hrvatskog otočnog proizvoda u Zadru

Pozivamo nositelje oznake „Hrvatski otočni proizvod“ na sudjelovanje na 1. Sajmu „Hrvatskog otočnog proizvoda“ koji će se održati u Zadru od 24.8. – 26.8.2018. na području poluotoka kod Donata.

Na Sajmu će se predstaviti bogata ponuda otoka Zadarskog arhipelaga, proizvodi i suveniri označeni oznakom HOP, prirodna kozmetika na bazi ljekovitog bilja i maslinovog ulja, razni likeri, marmelade, maslinovo ulje, rukotvorine pleteni pramcobrani za brodove, suveniri od prirodnog materijala te će se moći i degustirati otočne delicije: marinirana riba i tradicionalni kolači.

Cilj organizacije Sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, ostanak stanovništva na otocima te brendiranje proizvoda oznakom HOP koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Ove godine novih je 19 dobitnika oznake HOP sa područja Zadarske županije, sa otoka Pašmana, Ugljana, Iža i Paga što pokazuje rast otočne proizvodnje na otocima Zadarske županije i uključivanje otočnog stanovništva u projekt HOP, koji je i izvjesna turistička promidžba bogate ponude i sadržaja hrvatskih otoka. Otok Pašman prednjači po broju oznaka HOP te se ističe i popularna manifestacija Škraping kao nositelj oznake HOP kao nematerijalan proizvod.

Na Sajmu će nastupiti i nositelji oznake HOP sa ostalih otoka, kao posebni gosti Sajma.

Organizator organizira zajedničku večeru sa podjelom Zahvalnica te osigurava smještaj u Zadru izlagačima sa otoka iz ostalih Županija, do pet izlagača.

Rok za prijavu na Sajam je: 10.08.2018.

Sajam će popratiti bogati Program događanja sa nastupom lokalnih folklornih skupina i Klapa te će se održati i stručno predavanje u prostorijama Turističkog informativnog centra Zadar na temu HOP-a i prirodne kozmetike, predavači: gđa. Ljubica Ajduković Ugarković iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU i Ivana Simičić-Opg Filip Simičić sa Rave.

Organizator: Udruga Poslovni Klaster „Hrvatski otočni proizvod“

Pokrovitelji Sajma: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, Zadarska županija, Grad Zadar i Turistička zajednica Grada Zadra.