Novosti

06.08.2019 | Aktualno, Javni pozivi i natječaji, Događanja i najave

Pozivnica na 2. Sajam „Hrvatskog otočnog proizvoda“ u Zadru

2. Sajam „Hrvatskog otočnog proizvoda“ održati će se u Zadru od 23.8. – 25.8.2019. (od petka do nedjelje) u ulici Šimuna Kožićića Benje na poluotoku kod sv. Donata.

Na Sajmu će se predstaviti bogata ponuda otoka Zadarskog arhipelaga kao i susjednih otoka, proizvodi i suveniri označeni oznakom HOP, prirodna kozmetika na bazi ljekovitog bilja i maslinovog ulja, razni likeri, marmelade, maslinovo ulje, rukotvorine pleteni pramcobrani za brodove te suveniri i nakit od prirodnog materijala.

Posebno će se predstaviti HOP sa otoka Iža sa svojom bogatom ponudom i tradicijom u petak 23.08., te će se u sklopu Sajma održati radionica izrade suvenira od prirodnog konopa u izvedbi Opg Maje Sučić, radionica izrade iških škarpina koju će voditi Sara Pavičić ispred Udruge „Iž u srcu“, radionica lončarenja u izvedbi Narodnog muzeja i Arheološkog muzeja u Zadru sa prikazom izrade  Iškog lopiža, svoju ponudu predstaviti će i Opg Barić Denis koji će za sve posjetitelje sa poznatim kuharom Renatom Kraljev pripremati posebni Iški specijalitet "Iški lopiž" u tradicionalnoj glinenoj iškoj posudi lopižu.

U sklopu Programa nastupiti će Klapa sa Iža.

Cilj organizacije Sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, ostanak stanovništva na otocima te brendiranje proizvoda oznakom HOP koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU. Sajam je ujedno i turistička promidžba i prezentacija bogate ponude i sadržaja hrvatskih otoka.

Ove godine novih je rekordnih 27 dobitnika oznake HOP sa područja Zadarske županije, 12 sa otoka Pašmana, 5 sa Ugljana, 3 sa Iža, 3 sa Dugog otoka, 1 sa Rave i 3 sa Paga što pokazuje rast otočne proizvodnje na otocima Zadarske županije i uključivanje otočnog stanovništva u projekt HOP. Na Sajmu će nastupiti i nositelji oznake HOP sa ostalih otoka izvan Zadarske županije, kao posebni gosti Sajma.

Rok za Prijavu na Sajam je do: 16.08.2019.

Link Poziv: Sajam HOP Zadar 2019 POZIV

Link Prijavnica na Sajam: Sajam HOP Zadar 2019 PRIJAVNICA

Organizator događanja: Udruga Poslovni Klaster „Hrvatski otočni proizvod“

Pokrovitelji Sajma: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, Zadarska županija, Grad Zadar, Turistička zajednica Grada Zadra, Arheološki Muzej Zadar i Narodni muzej Zadar