Novosti

03.06.2019 | Javni pozivi i natječaji, Događanja i najave

Pozivnica za sudjelovanje na Festivalu „HOP“ na Prviću

Šibensko Kninska Županija, Upravni odjel za pomorstvo, promet i otočni razvoj u suorganizaciji sa Udrugom Poslovni Klaster „Hrvatski otočni proizvod“, Gradom Vodice, Turističkom zajednicom Šibensko Kninske županije i Turističkom zajednicom Grada Vodice organizira tradicionalni Festival „Hrvatskog otočnog proizvoda“ koji će se održati na otoku Prviću, Prvić Šepurina od 22. lipnja do 23. lipnja 2019. g.

Festival je izložbeno-prodajnog karaktera sa bogatim kulturno-zabavnim programom.

U sklopu Festivala u subotu 22. lipnja održati će se zanimljive radionice: radionica filcanja vunenog cvijeta i prezentacija slikovnice „Majstor Macmalić“ u izvedbi Udruge „Ruta“ sa Cresa te radionica pripreme slanih srdela na tradicionalan način te će se održati i modna revija tradicionalnih nošnji u izvedbi Obrta „LIpe“ sa Prvića.

U nedjelju 23. lipnja održati će se mirisna radionica u izvedbi Opg Mario Šmit te radionica izrade šibenske kape koju će održati Obrt „Lipa“. Za sve posjetitelje u nedjelju je predviđen i posjet Memorijalnom centru Faust Vrančić.

Za izlagače i za sve posjetitelje u subotu 22. lipnja organiziran je poseban prijevoz brodom „Desto“ iz Vodica koji isplovljava za Prvić u 16:00 sati.

Rok za prijavu na Festival je do ponedjeljka- 10. lipnja 2019.

Prijava na Festival se šalje na email Klastera: info@otocniproizvod.hr i na znanje: zvonimir.namjesnik@skz.hr