Dobrodošli na Prvić

Otok Prvić je smješten u središnjem dijelu Jadrana u blizini važnih morskih, kopnenih i zračnih puteva.Nautički putevi između sjevernog i južnog Jadrana; prilaz Kornatskom arhipelagu s juga; početak Šibenskog arhipelaga; tu je otok Prvić

Otok je površinom nešto veći od 2 km2. Dug je oko 3km, a širok 500-1300m. Od kopna je udaljen oko 1000m. 
Zemljište je nisko i poljoprivredno obrađen. Obale su mu pitome i u cijeloj dužini pogodne za kupanje. U dva sela (Prvić Luka i Šepurina) živi po nekoliko stotina ljudi.
Zbog dobrih plaža i čistog mora svakodnevno iz obližnjih marina i kopnenih mjesta na otok dolaze brojni gosti.

Mali otoci (poput Prvića) u antičko doba bili su uglavnom nenastanjeni. Spominju se samo poneki tragovi grčkih i rimskih nastambi i to na većim otocima. Teško je reći je li to povijesna činjenica ili možda samo nedostatak tragova. Na malom prostoru svaki djelić zemljišta je trebalo iskoristiti za obradu, a postojeći građevinski materijal za gradnju novih kuća pa su možda na taj način uništeni svi tragovi od prijašnje gradnje jer je u nekim periodima otok imao više žitelja nego se moglo prehraniti od postojeće poljoprivrede.

Otok je poznat i pod nazivom Faustov otok – otok Fausta Vrančića, znanstvenika, povjesničara, lingvista, filozofa, matematičara i fizičara, koji je živio u 17. stoljeću, rodio se u Šibeniku, a na otoku je proveo svoje djetinjstvo.