Lumblija za van, ekstra džem od...
Lumblija za van, ekstra džem od grožđa
Sanja Protić već je poznata po izradi tradicijskog korčulanskog kolača lumblije, ali je sada...
Sanja Protić već je poznata po izradi tradicijskog korčulanskog kolača lumblije, ali je sada napravila njenu inačicu – lumbliju za van. Sušene fete lumblije upakirane u celofan osiguravaju njenu dulju trajnost i mogućnost da je imate pri ruci kad je poželite kušati. Uz nju je ponudila i džem od grožđa.
Lumblija, Koraja (suha smokva)
Lumblija, Koraja (suha smokva)
Lumblija se u Blatu priprema već 200 godina, a priča o njenom nastanku seže u doba Napoleona....
Lumblija se u Blatu priprema već 200 godina, a priča o njenom nastanku seže u doba Napoleona. Ona i danas prati ritual spravljanja lumblije i govori o ljubavi mlade blajke i francuskog vojnika-pekara. Odlaskom francuske vojske odlazi i vojnik-pekar koji na rastanku svojoj dragoj poklanja kolač izgovarajući “n’ublie“ (ne zaboravi). Svakako kušajte ovaj kruh pomalo mističnog okusa i mirisa. Sigurno ga nećete zaboraviti.
Djevičansko maslinovo ulje, džem...
Djevičansko maslinovo ulje, džem (smokva, gorka naranča, limun), motar, limuncini, arancini, smokvenjak
Slasne otočne delicije i djevičansko maslinovo ulje koje se proizvodi od autohtonih sorti maslina...
Slasne otočne delicije i djevičansko maslinovo ulje koje se proizvodi od autohtonih sorti maslina uzgojenih na zapadnom dijelu otoka Korčule na području Blata.